Se ti je že kdaj zgodilo, da si se po druženju z določenimi ljudi počutila popolnoma brez energije, izžeta, prizadeta ali celo z zlomljenim srcem? Na žalost te moram seznaniti, da si se družila s tako imenovanim čustvenim vampirjem. Čustvenim vampirjem ni mogoče ubežati, nahajajo se povsod okoli nas, lahko pa jih prepoznaš in se “zavaruješ” pred njimi.

Pogostost depresije je realen javnozdravstveni problem, soočanje z njo pa eden največjih zdravstvenih izzivov sodobnega sveta, ugotavlja dekan medicinske fakultete Univerze v Ljubljani Igor Švab. Z depresijo se v Sloveniji sooča približno ena od devetih oseb. Problem pa je, da z njo ne znamo živeti, kar kaže visoka samomorilnost, opozarja Švab.

Poletni dopust – nagrada za trdo delo, vrhunec leta, čas, ko si bomo končno lahko odpočili, ko bomo končno lahko nadoknadili vse tisto, za kar med letom ni bilo časa, čas ko bomo lahko sami s seboj in z našimi najdražjimi, ko bomo z otroki zidali gradove iz peska, se ponovno zbližali s partnerjem, obudili spečo strast, če smo samski, pa nekoga spoznali, čas, ko bomo objeti opazovali sončni zahod na rajski plaži …

Vreme 21.09.

jasno
6 | 23 delno oblačno
Ned 22.09
14 | 19 oblačno dež
Pon 23.09
13 | 22 pretežno oblačno
Tor 24.09
11 | 23 pretežno oblačno dež
Sre 25.09
Danes bo jasno, burja na Primorskem bo ponehala. Jutri se bo v zahodni polovici Slovenije postopno pooblačilo. Topleje bo.