Organizacija Unesco je leta 1995 na generalnem zasedanju v Parizu 23. april razglasila za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Podobno kot lani bodo dan po številnih državah praznovali s spletnimi dogodki, v Sloveniji ga bosta zaznamovala Sejem s kavča in Noč knjige. Danes lento prevzema tudi nova svetovna prestolnica knjige, gruzijski Tbilisi.

Britanska avtorica knjig o Harryju Potterju J. K. Rowling bo 12. oktobra izdala novo knjigo za otroke z naslovom The Christmas Pig, so sporočili njeni založniki. Knjiga bo hkrati na voljo v 20 državah in v več jezikih, pripoveduje pa o fantku Jacku, ki bi storil vse, da najde svojega plišastega prašička, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Na 2. april, dan, ko se je rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, po svetu obeležujemo dan knjig za otroke. Mednarodno poslanico je spesnila Margarita Engle, plakat pa je ustvaril Roger Mello. V poslanici z naslovom Glasba besed med drugim piše: “Ko beremo, zrastejo duhu peruti./Ko pišemo, nam zapojejo prsti.”

Vreme 28.09.

delno oblačno
14 | 23 pretežno oblačno dež
Sre 29.09
14 | 17 pretežno oblačno
Čet 30.09
9 | 16 pretežno oblačno
Pet 01.10
9 | 20 delno oblačno
Sob 02.10
V sredo bo spremenljivo oblačno, sredi dneva bodo na severu padavine, ki bodo do večera zajele večji del države.