Ana Jurenec

Sem diplomirana psihologinja in aktivna plesalka. S terapijo, ki temelji na kombinaciji psihologije in plesa, pomagam ljudem da se sprostijo, odkrijejo svoje potenciale, začutijo lepoto giba in bolje spoznajo svoj jaz.

Dovolite si v novo leto vstopiti radostno in razigrano. Preizkusite kaj novega, stopite iz cone udobja, presenetite sebe in morda tudi svojega partnerja. Zakaj ne bi v svoje življenje vnesli več gibanja, glasbe in plesa?

Številne raziskave kažejo na pozitivne učinke plesa tako na fizičnem, psihičnem, socialnem kot tudi na duhovnem nivoju. Ples je način gibanja, ki je v nas zapisan skozi zgodovino, zato vsak od nas zna plesati na svoj način. Kakšen ples ustreza tebi in ali si dovoliš plesno izražati?

V teh vročih poletnih dneh nekateri prenašamo vročino lažje, drugi težje. Eden od vzrokov za to so razlike v našem telesnem zdravju, vendar pa vzroki ležijo tudi globlje v naši duševnosti.

Oglejte si plesni video, ki se je s svojim sporočilom dotaknil že več sto tisoč ljudi v Sloveniji in po svetu. Ogledalo si ga je že skoraj pol milijona ljudi. Možen je ogled tudi s slovenskimi ali angleškimi podnapisi (s klikom na nastavitve videa, desno spodaj).