Monika Pekošak

Sem poslovna ženska in mama, ki je na svoji poti spoznala drugačne principe življenja. Ljubim življenje, ki ga nenehno raziskujem. Na svoji poti sem dodobra spoznala modrosti joge, meditacije in bioterapije. Vsak človek ima potencial, ki se ga lahko in zmore naučiti bolj ali v celoti aktivirati.

Življenje zahodnega sveta je do popolnosti organizirano. Uporabljamo številne pripomočke, ki nam olajšujejo življenje (elektriko, avtomobile, računalnike, različne aparate). V fizičnem smislu je vse lažje, a vseeno je vedno več ljudi nesrečnih.

Danes je že veliko napisanega o pozitivnem razmišljanju, povsod so dosegljive različne tehnike za doseganje le tega, moč pozitivnega razmišljanja pa v povezavi z zdravjem potrjuje tudi že medicina. Ljudje res že marsikaj poznamo, a vseeno se pojavlja veliko dvomov v smislu: “Razmišljam pozitivno in se nič ne zgodi”, “Poskušam in ne gre”, “Moje življenje je še vedno bedno.”

Aparigraha – nenavezanost je ena od petih yam ali etičnih pravil življenja in je del Patanjalijevih joga suter (najstarejši zapisi o jogi). Ta yama se nanaša na opuščanje, zapuščanje, odpuščanje stvari, čustev, navad, vzorcev ali odnosov, ki nam ne služijo več.